Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικαιρότητα:

*.* 14/01/2024 προσφορά Θεατρικής παράστασης - Κοπή πίτας 2024 ***.*** πληροφορίες σελίδα "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" .

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δημόπουλο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 11.30 ώρα της σήμερον 21-11-2014 αντιπροσωπεία του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος ΔΕΑ αποτελούμενη από τους: Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραπατάκη, Β’ Αντιπρόεδρο κ. Βλάσιο Βαλατσό και Αν. Γεν. Γραμματέα και Αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη, αλλά και Τη Γενική Γραμματέα του ΤΕΑΕΤΔΕΑΠΛ κα Ευθυμία Αντωνίου , συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του  Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δημόπουλο και πραγματοποίησε ενημέρωση για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ένωσής μας και του Επαγγελματικού Ταμείου.  Επίσης θέσαμε σειρά αιτημάτων, όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:

1.Ζητήσαμε τη χορήγηση φύλλων πορείας αδαπάνως για το δημόσιο, για τους συμμετέχοντες εκπροσώπους στα Πανελλήνια Συνέδρια, για τις εκπροσωπήσεις του ΕΤ στο εξωτερικό, για τις συμμετοχές σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς και για τα μέλη των ΔΣ, τόσο της ΔΕΑ, όσο και του Ταμείου, αλλά και για τους μεταβαίνοντες στο εκπαιδευτικό κέντρο  Gimborn  για εκπαιδευτικούς λόγους
2.Συζητήσαμε το ενδεχόμενο παραχώρησης ιδιοκτήτων οικημάτων της Αστυνομίας, πρώην Αστυνομικών Σταθμών, στην Ένωση μας, προκειμένου να διαμορφωθούν σε ξενώνες (IPA HOUSES) για τη διαμονή των μελών μας
3.Εισηγηθήκαμε τη δημιουργία του θεσμού του εθελοντή Αστυνομικού, για την οποία δεσμευτήκαμε σε εύλογο διάστημα να καταθέσουμε εμπεριστατωμένη πρόταση για την αναγνώριση και την  ανάδειξη του εθελοντισμού στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου βασικό ρόλο θα παίξει το Ελληνικό Τμήμα / ΔΕΑ
4.Ζητήσαμε την ίδρυση του Κέντρου Στήριξης Αστυνομικών για την ανακούφιση και αντιμετώπιση σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων διαβίωσής τους.
5.Ζητήσαμε την υπαγωγή της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων στα Καλάβρυτα, στο ίδρυμα «Παιδικές εξοχές ΕΛΑΣ» και τη λειτουργία της ως κατασκήνωσης για τα παιδιά μας.
Με την ευκαιρία, εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας για την ουσιαστική και απόλυτα εύστοχη απόφαση του κ. Υπουργού για την επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.
Εκφράσαμε την στήριξή μας στην πρόταση του Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Αναστασίου Δημοσχάκη για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, ως μετεκπαιδευτικό κέντρο της EUROPOL και της FRONTEX στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Με αίσθημα ευθύνης εκφράσαμε την ανησυχία μας για τη μη υλοποίηση των θεσμοθετημένων Αστυνομικών Φαρμακείων στις Διευθύνσεις Υγειονομικού ΕΛΑΣ που είχαμε προτείνει και του θεσμοθετημένου Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟΚΕΑ) και ζητήσαμε άμεσα την έναρξη λειτουργίας τους.
Ο κ. Διευθυντής μας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή,  δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον κ. Υπουργό και να μεταφέρει τα αιτήματά μας και να συναντηθούμε εκ νέου στο εγγύς μέλλον

SERVO PER AMIKECO
(υπηρετώ δια της φιλίας)


         Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας


       Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ                         Σπυρίδων Φώτογλου






Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις