Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικαιρότητα:

*.* 14/01/2024 προσφορά Θεατρικής παράστασης - Κοπή πίτας 2024 ***.*** πληροφορίες σελίδα "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" .

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 - Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

25η Μαρτίου 2020
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 ανάγει τη σκέψη μας στις μεγάλες ώρες της Ελληνικής επανάστασης η οποία αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους αγώνες του έθνους μας. Ανέτρεψε τον ιστορικό Ρου και κατάργησε σκλαβιά 400 ετών. 
Οι αγωνιστές του 21 χωρίς να διαθέτουν τα στοιχείοδέστερα μέσα τόλμησαν να τα βάλουν με μία ολόκληρη αυτοκρατορία όπως η οθωμανική για να κατακτήσουν τα ανεκτίμητα αγαθά της ανεξαρτησίας της πατρίδας και της ελευθερίας. Η αποτίναξη του τουρκικού ζυγού αρχικά φαινόταν ακατόρθωτο,  οι κορυφαίες εκείνες ώρες δίδαξαν ολόκληρη την ανθρωπότητα και το λαό μας ότι ενωμένοι, με πίστη και γενναιότητα, καταφέραμε το ακατόρθωτο.  

Ελληνική Επανάσταση 1821
Εδώ ταιριάζουν τα λόγια  του Κολοκοτρώνη : 
"Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση" ( Λόγος στην Πνύκα, 8 Οκτωβρίου 1838). 
Τα  ιδανικά που τους  κληροδότησαν οι πρόγονοί μας , της  αγάπης για την πατρίδα,  την οικογένεια,  την πατρίδα  αλλά και η πίστη τους στη βοήθεια του θεού ήταν αυτά που τους έδωσαν την κοινωνική  συνοχή  και τους οδήγησαν στη νίκη. Απέδειξαν ότι πάνω και πέρα από τα υλικά υπάρχουν τα πνευματικά αγαθά. Χωρίς αυτά καμία επιδίωξη του ανθρώπου δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.


Johann Georg Christian Perlberg
Αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα της 25ης Μαρτίου 1821. Είναι ένα δίδαγμα το οποίο το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ο Ελληνισμός χωρίς παράδοση, χωρίς αρχές, αξίες και κυρίως χωρίς πίστη, είναι ένας Ελληνισμός που δεν έχει μέλλον. Ας ξαναγυρίσουμε στις πνευματικές μας αρχές κι αξίες. Αυτές που η διαχρονική παράδοσή μας διασώζει και που, πάντοτε, αποτέλεσαν την ειδοποιό διαφορά του Έθνους μας.







Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. 
της Τοπικής Διοίκησης Δ.Ε.Α. Αθηνών Αττικής
σας ευχομαστε

Χρόνια Πολλά





Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις