Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικαιρότητα:

*.* 14/01/2024 προσφορά Θεατρικής παράστασης - Κοπή πίτας 2024 ***.*** πληροφορίες σελίδα "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" .

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

30 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας

Μήνυμα Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος /ΙΡΑ κ. Ιωάννη Καραπατάκη
Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/65/275) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου.
Τα βασικά πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Φιλία...
Μικρή λέξη, με μεγάλα συναισθήματα.
Αγαπητοί συνάδελφοι, η μικρή αυτή λέξη περικλείει τις δράσεις και όλα όσα πρεσβεύει η ΙΡΑ και τα οποία είναι ίδια όπως τότε που τα οραματίσθηκε ο ιδρυτής της Arthur Troop.
Το βιβλίο της ΙΡΑ με τίτλο SERVO PER AMIKECO έχει περισσότερους από 400.000 φίλους σ’ όλο τον κόσμο.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως η αξία της φιλίας των μελών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών ενισχύει όχι μόνο τους κοινωνικούς δεσμούς της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας αλλά δημιουργεί και κλίμα που γεφυρώνει τις σχέσεις αστυνομίας με τους πολίτες.
Αν μία λέξη προσδιορίζει την Ένωσή μας, είναι ΦΙΛΙΑ και είναι αυτή που αναδεικνύει τις ευαισθησίες των Ελλήνων Αστυνομικών.
Το μεγαλείο της φιλίας και του εθελοντισμού βρίσκεται στη χαρά της συνεργασίας και της προσφοράς. Αυτή τη χαρά μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας.
Αγαπητοί συνάδελφοι, πιστοί στις αρχές της Φιλίας, υπηρετούμε το σύνθημα της Ένωσής μας SERVO PER AMIKECO που σημαίνει Υπηρετώ δια της Φιλίας.
Είμαστε φίλοι όχι μόνο γιατί αντέξαμε στα δύσκολα, αλλά γιατί ζήσαμε μαζί πολλές και σημαντικές επιτυχίες του Ελληνικού Τμήματος ΙΡΑ.
Η τύχη με βοήθησε να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους που με δίδαξαν πολλά και σας ευχαριστώ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις