Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικαιρότητα:

*.* 14/01/2024 προσφορά Θεατρικής παράστασης - Κοπή πίτας 2024 ***.*** πληροφορίες σελίδα "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" .

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

1η Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του Κόσμου, στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης

              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και την ΤΔ Ηρακλείου με απόλυτη επιτυχία η 1η Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του Κόσμου, στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης από 01 έως 05 Οκτωβρίου 2014.
        Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης συμμετείχαν  218  Αστυνομικοί από όλον τον κόσμο και στις συνεδρίες αναλύθηκαν με 13 επιστημονικές εισηγήσεις, από  καθηγητές πανεπιστημίου  και επιστήμονες Αστυνομικούς, τα θέματα της Συνδιάσκεψης. Έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος και τη διερεύνηση ζητημάτων που επηρεάζουν τις εργασιακές μας σχέσεις. Κατατέθηκαν επίσης επιστημονικές  παρεμβάσεις από τις αντιπροσωπείες  της Ρωσίας της Πολωνίας της Κύπρου και της Βραζιλίας σχετικά με θέματα της Αστυνομίας της Χώρας τους. Όλοι οι σύνεδροι κατέληξαν στην παραδοχή ότι σε μια σύγχρονη Αστυνομία η βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. 
Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης υποβλήθηκαν δύο προτάσεις για την ανάληψη της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Γυναικών Αστυνομικών του Κόσμου. Οι προτάσεις υποβλήθηκαν από το Εθνικό Τμήμα της Ρωσίας και το Εθνικό Τμήμα της Πολωνίας.
Παράλληλα με τις επιστημονικές συζητήσεις  με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι εκδηλώσεις  που ανάδυαν το άρωμα, την κουλτούρα της Κρήτης και πρόβαλαν  εξαιρετικές  πτυχές του πολιτισμού της, στη  γαστρονομία και τον τουρισμό με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της Κρήτης την ανάδειξη της Ελλάδας.  
Η Εκπρόσωπος του Ι.Ε.Β. κ. GAL Sharon, o Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Ιωάννης Καραπατάκης,  οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των Τ.Δ. Διοικήσεων της Χώρας και οι εκπρόσωποι  Αστυνομικοί των Χωρών που συμμετείχαν, απέτισαν φόρο τιμής, καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι μαζί με τριαντάφυλλο, στο μνημείο του πεσόντα Αστυνομικού στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
        Στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης τιμήθηκε η Ταξίαρχος ε.α. κ. Κωνσταντίνα ΜΠΑΣΟΥΚΟΥ, η οποία ήταν από τις πρώτες γυναίκες στην Ελληνική Χωροφυλακή με πρώτη τοποθέτηση της πριν από 43 χρόνια στο Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης.
        Στη τελετή λήξης και κατά την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Ηρακλείου έτυχαν τη μέγιστη τιμή από τις συμμετέχουσες χώρες.
 Το Ψήφισμα του Συνεδρίου


Στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα 3/10/14 διεξήχθη η 1η Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του Κόσμου που διοργανώθηκε με  πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Ελληνικό Εθνικό Τμήμα/Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου με συμμετοχή αντιπροσωπειών γυναικών αστυνομικών από 14 χώρες του κόσμου.
Οι αντιπροσωπείες γυναικών αστυνομικών κατέληξαν ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα :
Εμείς οι γυναίκες αστυνομικοί εργαζόμενες σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό οργανισμό επιθυμούμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην ειρήνη, την ηρεμία και την καλύτερη συμβίωση των ανθρώπων σε όλη τη γη και είμαστε ικανές γι’ αυτό. Μπορούμε και θέλουμε να συμβάλλουμε στην εξάλειψη της βίας.
Η συμμετοχή μας στην Αστυνομία βοηθά στην βελτίωση της σε όλα τα επίπεδα και είναι προφανές ότι η διεκδίκηση της αύξησης της συμμετοχής μας στα αστυνομικά σώματα αποτελεί μία σημαντική συμβολή στην κοινωνία. Η συμβολή αυτή πρέπει να γίνετε με τρόπο που αξιοποιεί πλήρως την γυναικεία ισότητα και διαφορετικότητα σε αρμονική ισορροπία.
Καλούμε όλα τα μέλη της κοινωνίας να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Διεθνής ένωση Αστυνομικών  θα συνεχίσει σε διετή βάση τη διοργάνωση παρόμοιων συνεδρίων με την ελπίδα να έρθει η εποχή που οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται μόνο για επετειακό λόγο.
Τέλος ως γυναίκες αστυνομικοί του Κόσμου καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ενσκήψει σε όλα τα μέρη της γης, που παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με την διακήρυξη του Ο.Η.Ε. περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να εξαλείψει τις πολεμικές συγκρούσεις, τις φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις, την υψηλή εγκληματικότητα και γενικά συνθήκες που προκαλούν ανασφάλεια και ανισότητα.

      SERVO PER  AMICEKO 

                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο  Σ                   Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Καραπατάκης                      Σπυρίδων Φώτογλου




Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις