Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικαιρότητα:

*.* 14/01/2024 προσφορά Θεατρικής παράστασης - Κοπή πίτας 2024 ***.*** πληροφορίες σελίδα "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" .

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

30o Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών στο ξενοδοχείο “GALINI SPA & RESORT”, στα Καμένα Βούρλα από 18 έως 22 Ιουνίου 2014 . 
Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι και παρατηρητές από 51 τοπικές διοικήσεις της χώρας καθώς και προσκεκλημένοι εκπρόσωποι των Εθνικών Τμημάτων Κύπρου, Σερβίας, Τουρκιάς, Γερμανίας, Πολωνίας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας του Εθνικού τμήματος Κύπρου, κ Αναστάσιος Πούλος. Παρευρέθησαν και χαιρέτησαν το συνέδριο μας :
-Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου, αιδεσιμότατος π. Κωνσταντίνος
-Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Βασίλειος Κυριακάκης 
-Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Κων/νος Σταϊκούρας
-Ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. ΓΚΛΕΤΣΟΣ Απόστολος
-Ο Δήμαρχος Μώλου – Αγ.Κωνσταντίνου κ..Ευάγγελος Τετριμίδας
-Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας 
-Ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Στερεάς Ελλάδος, Ταξίαρχος κ. Κων/νος Νικολάου
Ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδος, Ταξίαρχος κ. Στέφανος Λουλακούδης
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Γεώργιος Μπράνης
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Γεωργαντάς
-Ο Διοικητής του Α’ Τμημ. Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Α/Υ κ. Βασίλειος Ριζάκος
-Ο Διοικητής του ΑΤ Καμένων Βούρλων Α/Β κ. Απόστολος Στεργιόπουλος. 
Το συνέδριο κάλυψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και προβλήθηκαν οι σκοποί της ΙΡΑ και οι σχέσεις της αστυνομίας με τους πολίτες. Το εκδρομικό πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις και ξεναγήσεις στην πόλη της Λαμίας και στις Θερμοπύλες, καθώς και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αθανάσιου ΔΙΑΚΟΥ στην ομώνυμη πλατεία της Λαμίας.
Για τις εργασίες του συνεδρίου εξέλεγη το προεδρείο που αποτελούσαν οι κ.κ. Θεόδωρος ΓΟΥΣΙΑΣ (πρόεδρος) και Βασίλειος ΠΑΠΠΑΣ (Γραμματέας). Από τα θέματα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν:
• Τα πεπραγμένα του έτους 2013.
• Ο ταμιακός απολογισμός/ισολογισμός έτους 2013.
• Ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων έτους 2014. 
• Έγινε αποτίμηση του 29ου Πανελληνίου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα και της 9ης Φιλικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών.
• Οι αντιπρόεδροι του Ε.Τ. παρουσίασαν τις εκθέσεις των επιτροπών τους και βραβεύσαν τις Τοπικές Διοικήσεις:
1) Επιτροπή διοικητικών θεμάτων, Α’ Αντιπρόεδρος κ. ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος: Βραβεύτηκε η Τ.Δ. Αχαΐας και απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στις Τ.Δ. Ροδόπης, Ορεστιάδας, Λευκάδος και Ακαρνανίας.
2) Επιτροπή κοινωνικών θεμάτων, Β’ Αντιπρόεδρος κ. ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος: Βραβεύτηκε η Τ.Δ. Αλεξανδρούπολης και απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στις Τ.Δ. Δράμας και Ηλείας.
3) Επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων, Γ’ Αντιπρόεδρος κ. ΔΕΛΛΑΣ Χρήστος: Βραβεύτηκε η Τ.Δ. Καρδίτσας και απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στις Τ.Δ. Αχαΐας και Ηρακλείου
• Οι διαχειριστές των ξενώνων Αθηνών και Θεσσαλονίκης κκ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριακός και ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, έκαναν τον απολογισμό και παρουσίασαν την κίνηση σε αυτούς.
Ο πρόεδρος του Ε.Τ. κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις του Ε.Τ. αλλά και των τοπικών διοικήσεων και το έργο που παρήχθη το προηγούμενο έτος και όλη την τριετία καθώς επίσης και τα θέματα που είναι σε εξέλιξη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. 
Κεντρικό θέμα που απασχόλησε την Γενική Συνέλευση ήταν η τροποποίηση του καταστατικού όπου με υπευθυνότητα και εποικοδομητικό διάλογο, προχωρήσαμε στις απαραίτητες αλλαγές στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της εναρμόνισης με την κειμένη νομοθεσία. 
Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής συνέλευσης εγκρίθηκε η πρόταση της Τ.Δ. Αχαΐας για την διοργάνωση της φιλικής συνάντησης στην πόλη των Καλαβρύτων την 28-29 και 30 Νοεμβρίου 2014 με κεντρικό θέμα το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. 
Η Τ.Δ. Χαλκιδικής υπέβαλε πρόταση και εξέφρασε την επιθυμία για την διοργάνωση του 31ου Πανελληνίου Συνεδρίου, το 2015 στην περιοχή της.
Πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβούλιου του Ε.Τ. με τριετή θητεία. Με καθολική και μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν οι κάτωθι με αλφαβητική σειρά: ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος, ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης, ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος, ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΛΥΤΡΑΣ Κων/νος, ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος, ΠΑΠΠΑΣ Βασίλειος , ΦΩΤΟΓΛΟΥ Σπυρίδων, ΧΡΑΠΑΣ Παντελής και ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο της Τ.Δ. Φθιώτιδος κ. Μενέλαο ΧΑΨΑ καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνέβαλαν καθοριστικά στην διεξαγωγή ενός επιτυχημένου συνεδρίου από όπου όλοι αναχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τέλος ευχαριστούμε τους εκπροσώπους και τους παρατηρητές των Τοπικών Διοικήσεων και τα μέλη του Εθνικού Τμήματος ,που με την παρουσία τους προήγαγαν τον διάλογο και συνέβαλαν με τις παρατηρήσεις και τα σχόλια τους στη διαμόρφωση των αποφάσεων.
Το κλίμα ενότητας, ομοψυχίας και συναδελφικότητας μέσα στο οποίο διεξήχθη το συνέδριο μας, μας γέμισε δύναμη για την θητεία που ξεκινά. Θα εργαστούμε προσηλωμένοι στις αρχές και τα ιδανικά της Ενώσεώς μας, με αγαστή συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλες τις Τοπικές Διοικήσεις και τα μέλη μας σε όλη τη χώρα.


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις